ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΣΥΡΟ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΣΥΡΟ

4 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΡΟΣ
Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Σύρου. Άφιξη στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη όπου θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη «Αρχόντισσα των Κυκλάδων». Θα έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης, θαυμάζοντας τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο «Μαρμάρινη πόλη». Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΡΟΣ
2η μέρα: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τη συνοικία «Βαπόρια» με τα νεοκλασικά μέγαρα και την «μικρή Βενετία», το μνημείο του «άταφου αγωνιστή», προαιρετική επίσκεψη στο πρώτο θέατρο-όπερα της Ελλάδος και επίσκεψη στο θεατρικό μουσείο, το πνευματικό κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό μουσείο, το πρώτο γυμνάσιο της νέας Ελλάδος, το μοναδικό Δημαρχείο στην μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη και τέλος μέσα από την αγορά θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου για να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε το ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. Στη διαδρομή θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικας, Γαλησσάς και Κίνι. Στάση για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα σε ένα από τα πιο πάνω χωριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
3η μέρα: ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα του Νεωρίου που εξακολουθεί να συνεχίζει τη βιομηχανική ιστορία του τόπου όπως και οι παραδοσιακές ναυπηγοξυλουργικές εγκαταστάσεις στο Καρνάγιο και τον Ταρσανά όπου κατασκευάζονται και συντηρούνται σκάφη από όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν για το ζωντανό Μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουιτών, την «Πιάτσα», τα λαογραφικά μουσεία και μέσα από τα στενά δρομάκια θα φθάσουμε στο «Κάτω τέρμα». Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Ερμούπολης για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ
4η μέρα: ΣΥΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μετά το πρόγευμα θα ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας και θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Ερμούπολης. Χρόνος ελεύθερος για την αγορά αναμνηστικών και στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για τον Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι και μεταφορά στο χώρο του σχολείου, γεμάτοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
4η μέρα: ΣΥΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 3ήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.