ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, όπου ακολουθεί μία περιήγηση για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφροά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ–ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Οχυρό Ρούπελ , όπου σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων του Μπέλες. Η οχυρή στενωπός του Ρούπελ έγινε πολύ γνωστή από τους 2 παγκοσμίους πολέμους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την λίμνη Κερκίνης. Μια τεχνητή λίμνη, η οποία είναι από τους πιο γνωστούς και δυναμικούς υγροβιότοπους της Ελλάδας. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ ομαδική προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση .
2η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ–ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
3η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΛΗ
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για να ξεναγηθούμε στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση (προαιρετική). Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΛΗ
4η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΓΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ
Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β', τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Στο χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε ( ολοκληρώθηκε το 1993 ) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου. Στη συνέχεια στάση στη Βέροια για γεύμα και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΓΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ
5η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ
Νωρίς το πρωί αφού προγευματίσουμε, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την τελευταία μας βόλτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο σχολείο.
5η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 3ήμερο ή 4ήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.