ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ

ΠΑΤΡΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΠΑΤΡΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στα Καλάβρυτα, όπου θα δούμε το λόφο του Καπή, τόπο Θυσίας όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όπου οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω, όπου και εκτελέστηκαν. Θα επισκεφθούμε τη Μονή του Μέγα Σπηλαίου, θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας όπου βρίσκεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, η πρώτη δηλαδή σημαία του Ελληνικού Έθνους.  Συνεχίζουμε για Ρίο, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο, προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ
2η μέρα: ΟΛΥΜΠΙΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την αρχαία Ολυμπία, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Χωρίς αμφιβολία το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Παρουσιάζει τη μακραίωνη εξέλιξη ενός από τα λαμπρότερα ιερά της αρχαιότητας που ήταν αφιερωμένο στο Δία και αποτέλεσε κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στα σημαντικότερα εκθέματά του συγκαταλέγονται η γλυπτή διακόσμηση του ναού του Διός, που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, η Νίκη του Παιωνίου και ο περίφημος Ερμής του Πραξιτέλη. Εξίσου σπουδαία και η συλλογή των χάλκινων ευρημάτων, η μεγαλύτερη και πιο πλούσια στο είδος της παγκοσμίως. Το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το μουσείο περιλαμβάνει 12 αίθουσες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο, προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΟΛΥΜΠΙΑ
3η μέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση για το λιμάνι της Κυλλήνης και μετάβαση στη Ζάκυνθο. Μόλις φθάσουμε, θα ακολουθήσει περιήγηση όπου θα δούμε το λόφο του Στράνη, όπου ο Δ. Σολωμός εμπνεύστηκε το ποίημα «Υμνος στη Ελευθερία», τον Εθνικό μας Ύμνο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο «Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών», το Μεταβυζαντινό Μουσείο της Επτανησιακής και Κρητικής σχολής με τις περίφημες αγιογραφίες και τέλος θα δούμε το Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου σώζεται το σκήνωμα του Αγίου. Χρόνος ελεύθερος για  φαγητό και καφέ (προαιαρετικά).  Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι και επιστροφή στην Κυλλήνη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ
4η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου ACHAIA CLAUS, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης «μαυροδάφνης». Αναχώρηση για μια τελευταία βόλτα στην Πάτρα, προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα και ελεύθερος χρόνος στα «Ψηλά Αλώνια» για καφέ και φαγητό (προαιρετικά). Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.
4η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 3ήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.