ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ & ΑΛΣΑΤΙΑ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ & ΣΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ

Αναχώρηση:
04/07

Αναχώρηση:
04/07

Επισκόπηση

Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο – Κολμάρ – Χωριά Αλσατίας –Φράιμπουργκ – Τρίμπεργκ

4ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο – Κολμάρ – Χωριά Αλσατίας –Φράιμπουργκ – Τρίμπεργκ

4ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (85km) - ΚΟΛΜΑΡ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 12.15 και ακολουθεί η πτήση με την AEGEAN A3830 στις 08.10 για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Άφιξη στις 10.15, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Χαϊδελβέργη. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος. Η Χάουπστράσε, η ραχοκοκαλιά της Χαϊδελβέργης, είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, με μήκος 1,6 χιλιόμετρα. Περνάει από την κεντρική πλατεία (με το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και την περίφημη, γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Πνεύματος), το Ξενοδοχείο Ritter του 1592 (ένα από τα καλύτερα δείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής) και δεκάδες υπέροχα μαγαζάκια, από μπιραρίες και καφέ μέχρι ζαχαροπλαστεία, παλαιοπωλεία και καταστήματα με πρωτότυπα σουβενίρ. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο Κολμάρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και σας προτείνουμε μία πρώτη Βραδινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο (απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας). Διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (85km) - ΚΟΛΜΑΡ
2η μέρα: ΚΟΛΜΑΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΟΜΠΕΡΝΑΙ
Πρωινό και αναχώρηση για την επίσημη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το οποίο είναι το κτισμένο στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Προαιρετικά, σας προτείνουμε μία ωραία βόλτα με πλοιάριο στα κανάλια της πόλης και στον ποταμό Ιλλ. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμά για να επισκεφτούμε το Ομπερναί με την πανέμορφη παλιά πόλη με λιθόστρωτα σοκάκια και χρωματιστά σπίτια που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο χωριό πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΚΟΛΜΑΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΟΜΠΕΡΝΑΙ
3η μέρα: ΚΟΛΜΑΡ – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (Ribeauville & Riquewihr) (35km)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ημέρα αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας. Πρώτος μας σταθμός το Ριμποβίλ ένα από τα δημοφιλέστερα χωριουδάκια. Γοτθικές εκκλησίες, μεσαιωνικά τείχη, εγκαταλελειμμένα κάστρα (τρία τον αριθμό), χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο χωριό. Συνεχίζουμε με το Ρικβίρ, γνωστό και ως «το χωριό των αμπελουργών», φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη, μέρος των οποίων χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Το πανέμορφο Ρικβίρ βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «το μαργαριτάρι του δρόμου των κρασιών». Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Η υπόλοιπη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Η πόλη φρούριο του Μεσαίωνα που διατηρεί ακόμα τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια, τις παλιές εκκλησίες, αλλά και το άρτιο μίγμα του Γερμανικού και Γαλλικού πολιτισμού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, τις μικρές πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία, που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια(γευθείτε μοναδικές σπεσιαλιτέ της τοπικής κουζίνας). Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΚΟΛΜΑΡ – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (Ribeauville & Riquewihr) (35km)
4η μέρα: ΚΟΛΜΑΡ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ (235km)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Μέλανα Δρυμό. Η διαδρομή θα σας σαγηνεύσει, καθώς τα τοπία που προσφέρει ο Μέλανας δρυμός σου κόβουν την ανάσα. Μοναδικό θέαμα το Μαύρο Δάσος(όπως θα το βαφτίζαμε σήμερα), οφείλει το όνομά του στην πυκνή του βλάστηση, που κατά τόπους εμποδίζει το φως του ήλιου να φτάσει στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας τον γερμανικό "Δρόμο του Ρολογιού" (με τα αμέτρητα εργαστήρια ρολογιών-κούκων), θα φθάσουμε στο Φράιμπουργκ. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 13ου αι., το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αι., την Πλατεία Δημαρχείου από την οποία ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και πλακόστρωτων με παραδοσιακά καφέ και εστιατόρια. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Τρίμπεργκ στην καρδιά του παραμυθένιου Μέλανα Δρυμού. Το πανέμορφο αυτό χωριό είναι γνωστό κυρίως για τους περίφημους καταρράκτες του που φθάνουν τα 163 μέτρα ύψος (οι ψηλότεροι της Γερμανίας τους οποίους και θα επισκεφθούμε). Στην είσοδο του χωριού, συναντάμε ένα κτίριο διαμορφωμένο σε ρολόι – κούκο, πρόκειται για το μεγαλύτερο ρολόι κούκος που έχει καταγραφεί στα βιβλία των ρεκόρ Guinness. Σας προτείνουμε να περάσετε μία βόλτα από το σπίτι των 1.000 ρολογιών και φεύγοντας, μην διστάσετε να δοκιμάσετε και το περίφημο γλυκό black forest(στην περιοχή του Μέλανα δρυμού οφείλεται το όνομα του). Τελευταίος μας σταθμός το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, όπου ακολουθεί η πτήση της AEGEAN A3809 στις 20.35. Άφιξη στην Αθήνα στις 00.10.
4η μέρα: ΚΟΛΜΑΡ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ (235km)

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη – Αθήνα με την Aegean Airlines (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 23 κιλά).
  • Εκδρομές-ξεναγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 03 διανυκτερεύσεις στο κέντρο του ΚΟΛΜΑΡ, στο ODALYS CITY LA ROSE APARTHOTEL 4*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια (έως την ηλικία των 75 ετών)
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ
  •  

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι διαμονής ξενοδοχείων (245 ευρώ ανά άτομο).
  • Η κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλλ στο Στρασβούργο (17 ευρώ ανά άτομο).
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα/Αχθοφορικά/Bus parking/είσοδοι πόλεων (check points), 20 ευρώ ανά άτομο (πληρώνονται στον προορισμό).

Τιμοκατάλογος

Early booking τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 31/05/25!

Μετά την λήξη του EARLY BOOKING, θα υπάρξει προσαύξησή 50€ το άτομο.

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

*Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Σημειώσεις