ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ
ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ

ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ

Αναχωρήσεις:
11/04
30/05
05/09
21/11
05/12

Αναχωρήσεις:
11/04
30/05
05/09
21/11
05/12

Επισκόπηση

Στο περήφανο αντάμωμα των «υδάτινων» δρόμων

4 ήμερη οδική εκδρομή

Επισκόπηση

Στο περήφανο αντάμωμα των «υδάτινων» δρόμων

4 ήμερη οδική εκδρομή

1η μέρα: Αθήνα – Άρτα (Κάστρο – Ναός Παναγιάς Παρηγορήτισσας – Γεφύρι της Άρτας) – Ναός Παναγιάς Παντάνασσας – Κωστήτσι Βορείων Τζουμέρκων (Κατσανοχώρια)
Αναχώρηση στις 07.00 από το Σύνταγμα με κατεύθυνση την Ήπειρο. Μέσω Ιονίας Οδού φθάνουμε στην Άρτα. Χτισμένη στην θέση της Αρχαίας Αμβρακίας, η πόλη κατά την βυζαντινή περίοδο ήταν πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Γνωριμία με την πόλη και περίπατος στα σημαντικά μνημεία της όπως το βυζαντινό κάστρο, το μικρό θέατρο Αμβρακίας (2ο μ.Χ.) και τον Ναό της Παναγιάς Παρηγορήτισσας, ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Ηπείρου. Τέλος, δεν θα γινόταν να παραλείψουμε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, διάσημο και πολυτραγουδισμένο. Ελεύθερος χρόνος να φωτογραφήσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ ή το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Λίγο πιο έξω από την Άρτα, θα συναντήσουμε τον Ναό της Παναγίας Παντάνασσας, ένα από τα Μεσοβυζαντινά μνημεία της περιοχής που μαρτυρά την ακμή του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Ήταν ένα από τα δύο μοναστήρια που ίδρυσε ο δεσπότης Μιχαήλ Β΄ Κομνηνός, σε ένδειξη μεταμέλειας για τον έκλυτο βίο που διήγε και την άσχημη συμπεριφορά του απέναντι στην σύζυγό του, μετέπειτα αγία Θεοδώρα. Αυτή είναι η πληροφορία που παραδίδεται από τον μοναχό Ιώβ Μελία (13ος), βιογράφο της αγίας Θεοδώρα. Κατευθυνόμαστε για τα Κατσανοχώρια στα Βόρεια Τζουμέρκα και συγκεκριμένα στο χωριό Κωστήτσι. Άφιξη στο ξενοδοχείο Hotel Princess Lanassa, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.
1η μέρα: Αθήνα – Άρτα (Κάστρο – Ναός Παναγιάς Παρηγορήτισσας – Γεφύρι της Άρτας) – Ναός Παναγιάς Παντάνασσας – Κωστήτσι Βορείων Τζουμέρκων (Κατσανοχώρια)
2η μέρα: Ιερά Μονή Τσούκας – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης – Πόλη Ιωαννίνων (Κάστρο – Μουσείο Αργυροτεχνίας – Νησάκι)
Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τσούκας στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Η Μονή ιδρύθηκε το 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο, σε υψόμετρο 760 μέτρων, με θέα την χαράδρα του Αράχθου. Συνεχίζουμε για το μουσείο σύγχρονης τέχνης ‘Θεόδωρος Παπαγιάννης’ (έξοδα ατομικά), όπου φιλοξενείται στο δημοτικό σχολείο του Ελληνικού Ιωαννίνων, σχολείο όπου φοίτησε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Τα έργα θα σας εντυπωσιάσουν, θα σας προβληματίσουν μα πάνω από όλα θα σας μυήσουν στον τρόπο ζωής της Ηπείρου. Έπειτα από αυτή την μοναδική εμπειρία, θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, την πόλη των Ιωαννίνων. Τα Γιάννενα, πάντα ένας τόπος πολυπολιτισμικός με έντονο το χριστιανικό, το μουσουλμανικό και το εβραϊκό στοιχείο και αυτό το μαρτυρά η μακραίωνη ιστορία της πόλης. Περιήγηση στο φημισμένο κάστρο που χτίστηκε τον 6ο μ.Χ. και φιλοξενεί μνημεία από όλες τις περιόδους. Εκεί βρίσκεται και το μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά) στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τους τρόπους επεξεργασίας και αξιοποίησης της πρώτης ύλης καθώς και την παράδοση της Ηπειρώτικης Αργυροτεχνίας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και όσοι επιθυμούν, μπορούν επίσης να επισκεφτούν το νησάκι που βρίσκεται στην λίμνη Παμβώτιδα και κατοικείται ακόμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο με τοπικά προϊόντα.
2η μέρα: Ιερά Μονή Τσούκας – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης – Πόλη Ιωαννίνων (Κάστρο – Μουσείο Αργυροτεχνίας – Νησάκι)
3η μέρα: Καλέτζι – Πηγές Κλιφκής – Σημείο θέασης χαράδρας Αράχθου – Γεφύρι της Πλάκας – Πλαίσια
Πλούσιο πρωινό και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στις μυστικές ομορφιές των Τζουμέρκων. Πρώτη μας στάση το Καλέτζι, ένα από τα 11 Κατσανοχώρια, χωριό που κατοικήθηκε από την αρχαιότητα όπως μαρτυρούν τα απομεινάρια του κάστρου των ελληνιστικών χρόνων που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ποταμό Άραχθο από ψηλά, στο σημείο θέασης όπου το τοπίο είναι πραγματικά μοναδικό. Εδώ βρίσκονται και οι πηγές Κλιφκής με τον περίφημο καταρράκτη 47 μέτρων ένα τοπίο ειδυλλιακό, όπου η Ηπειρώτικη φύση δημιούργησε. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων που δεν είναι άλλο από το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας. Το γεφύρι πραγματικά επιβλητικό, στέκεται αγέρωχό στον Άραχθο ποταμό, ύστερα από την πρόσφατη αναστήλωση του. Χρόνος να φωτογραφήσουμε το μοναδικό αυτό δημιούργημα της ανθρώπινης προσπάθειας καθώς και να απολαύσουμε την μοναδικότητα του τοπίου. Επιστροφή στα Κατσανοχώρια και συγκεκριμένα στο χωριό Πλαίσια για να περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία απολαμβάνοντας τον καφέ μας κάτω από τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο με τοπικά προϊόντα.
3η μέρα: Καλέτζι – Πηγές Κλιφκής – Σημείο θέασης χαράδρας Αράχθου – Γεφύρι της Πλάκας – Πλαίσια
4η μέρα: Πηγές Λούρου – Ρωμαϊκό υδραγωγείο – Κοκκινοπηλός Πρέβεζας – Λίμνη Ζηρού – Αθήνα
Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τη Βουλιάστα Ιωαννίνων, οπού εκεί βρίσκεται η λίμνη Βηρός, γνωστή και ως η γαλάζια λίμνη. Η εντυπωσιακή φυσική λίμνη των πηγών του Λούρου είναι κρυμμένη μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, οπού τα δέντρα καθρεπτίζονται στην επιφάνεια της και δημιουργούν μία εικόνα μαγική στους επισκέπτες. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και περίπατο. Ακολουθώντας το ρου του ποταμού Λούρου φθάνουμε στο εντυπωσιακό υδραγωγείο όπου κατασκευάστηκε το 31 π.Χ. με εντολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου Οκτάβιου. Επόμενη στάση, ο Κοκκινοπηλός Πρέβεζας, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της περιοχής, ένα απόκοσμο κόκκινο τοπίο που θυμίζει τον πλανήτη Άρη. Άργιλος, φύση και χρόνος φρόντισαν να διαμορφώσουν ένα σύμπλεγμα λόφων ανάμεσα στο χωριό Ριζοβούνι και Άγιο Γεώργιο. Έπειτα, θα βρεθούμε στην Λίμνη Ζηρού, που περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό δασικό τοπίο και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες διάσημες λίμνες της Ευρώπης. Πιθανολογείτε ότι η λίμνη Ζηρού ήταν κάποτε σκεπαστή, δηλαδή σπήλαιο και η οροφή του κατέρρευσε πριν 10000 χρόνια περίπου, σχηματίζοντας την σημερινή λίμνη. Αφού χαλαρώσουμε και θαυμάσουμε τα σαγηνευτικά χρώματα του τοπίου παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
4η μέρα: Πηγές Λούρου – Ρωμαϊκό υδραγωγείο – Κοκκινοπηλός Πρέβεζας – Λίμνη Ζηρού – Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Hotel Princess Lanassa
  • Mπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση