ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ
ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Αναχώρηση:
22/12

Αναχώρηση:
22/12

Επισκόπηση

ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BANSKA BYSTRICA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ WIELICZA – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

9 ήμερη οδική εκδρομή

Επισκόπηση

ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BANSKA BYSTRICA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ WIELICZA – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

9 ήμερη οδική εκδρομή

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – NIΣ
Αναχώρηση στις 06:00 πμ. από Αθήνα, ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της Λαμίας, ακολούθως μέσω Τεμπών - Κατερίνης (γεύμα προαιρετικά), για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – NIΣ
2η μέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας μέσω Βελιγραδίου – Νόβισαντ. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Βουδαπέστη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο, ή εναλλακτικά σας προτείνουμε μοναδική κρουαζιέρα στον Δούναβη, να δούμε από το ποτάμι τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, όπως τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματτία, τον λόφο του Γκέλλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας και βέβαια να περάσουμε κάτω από τις περίφημες γέφυρες του Δούναβη. Δείπνο, διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
3η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BANSKA BYSTRICA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για Πολωνία, διασχίζοντας την ΝΑ Σλοβακία. Στάση στην Banska Bystrica, μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σλοβακίας, με την πλατεία Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης, τον Πύργο ρολογιού που γέρνει κατά αντιγραφή της Πίζας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τα μπαρόκ και αναγεννησιακά κτίρια που θα τα γνωρίσουμε κατά την παραμονή μας στην πόλη. Σχετική παραμονή και τέλος άφιξη αργά το απόγευμα στην μεγαλόπρεπη Κρακοβία, που για πολλούς αιώνες ήταν η πρωτεύουσα της χώρας και ανταγωνίστρια της Βαρσοβίας. Δείπνο και διαν/ση.
3η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BANSKA BYSTRICA – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
4η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ WIELICZA
Πρωινό και αμέσως μετά ξενάγηση και γνωριμία με την πόλη. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια που κτίστηκαν όλα βάσει του αρχιτεκτονικού σχεδίου πριν τις καταστροφές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη της Πολωνίας και ίσως της κεντρικής Ευρώπης, φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί και ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορήσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Πολωνών βασιλέων – όπου και ο Καθεδρικός Ναός, το ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στην πόλη. Αμέσως μετά προτείνουμε να επισκεφθούμε τα παλιά Αλατωρυχεία WIELICZA, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα και θα τα γνωρίσουμε. Επιστροφή στην Κρακοβία. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ WIELICZA
5η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Άουσβιτς, το Χιτλερικό στρατόπεδο, που βρήκαν χιλιάδες άνθρωποι φρικτό θάνατο και μένει σχεδόν ανέπαφο από τότε. Μετά την επίσκεψή μας φεύγουμε για Βαρσοβία. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –ΒΑΡΣΟΒΙΑ
6η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα και η σημερινή ξενάγηση θα αρχίσει από την παλιά πόλη Βιλανώφ που είναι διατηρητέα και υπό την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περπατώντας στα στενά γραφικά δρομάκια και διασχίζοντας τις ιστορικές πλατείες του Κάστρου και της Αγοράς θα δούμε το Παλάτι – Κάστρο, το μνημείο του βασιλιά Σιγισμούδου του Γ΄, τις ωραίες εκκλησίες, ανακαινισμένα όμορφα μεσαιωνικά πολύχρωμα οικοδομήματα και τα παλιά τείχη της πόλης. Στη συνέχεια το σπίτι της Μαντάμ Κιουρί, την εκκλησία του Αγίου Σταυρού, όπου φυλάσσεται η καρδιά του Σοπέν. Θα διασχίσουμε την μεγάλη και αριστοκρατική Βασιλική λεωφόρο που θα μας φέρει στο πάρκο Λαζιένκι. Εκεί θα δούμε το μνημείο του Σοπέν και το παλάτι στο νερό. Για την συνέχεια ελεύθερος χρόνος για προσωπικές επιλογές. Δείπνο, διανυκτέρευση.
6η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
7η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για Μπρατισλάβα, όπου φτάνουμε το απόγευμα αργά, θα περιηγηθούμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας που είναι κτισμένη πάνω στις όχθες του Δούναβη. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου, η κεντρική πλατεία, οι όμορφοι πεζόδρομοι, η Όπερα, ο Δούναβης κλπ. θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον μας. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
7η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
8η μέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΝΙΣ
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Σερβία στην περιοχή του Νις, μέσω ωραίας διαδρομής, άφιξη το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
8η μέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΝΙΣ
9η μέρα: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Αθήνα, έλεγχοι συνοριακοί στάσεις για καφέ και φαγητό και τέλος άφιξη αργά το απόγευμα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.
9η μέρα: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια
 • Πρωινό & δείπνο καθημερινά
 • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoints & δημοτικοί φόροι: 50€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Τιμοκατάλογος εκδρομών

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ20€
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΟΥ35€
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ23€

Σημειώσεις

 • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
 • Στο παραπάνω πρόγραμμα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής αεροπορικώς
 • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της εκδρομής: 25 άτομα
 • Απαραίτητα για τη συμμετοχή ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα δεκαπενταετίας σε καλή κατάσταση ή διαβατήριο σε ισχύ